(untitled) (ПРАВОВІ ГОРИЗОНТИ, 2023)
Стаття присвячена дискусійним питанням дискреційних повноважень органів Антимонопольного комітету України. Зазначається, що для української правової доктрини і, особливо, практики правозастосування, дискреційне повноваження є досить новою правовою категорією і її зміст є маловивченим. З огляду на викладене, зокрема, розглянуто поняття та види дискреційних повноважень.Розслідується ситуація про відмову антимонопольного органу в розгляді справи, оформлену листом, який є актом індивідуальної дії, який може бути оскаржений до суду. Подано аналіз судового контролю за належним виконанням повноважень конкурентного органу, який повинен діяти не лише в межах своїх повноважень, обираючи той чи інший спосіб поведінки відповідно до закону, а й необхідно, щоб така поведінка цілком спрямована на захист прав людини, загальних інтересів держави та суспільства. наведіть приклад неправомірної реалізації дискреційних повноважень Антимонопольного комітету України в яких випадках.