(untitled) (ПРАВОВІ ГОРИЗОНТИ, 2025)
Корупція залишається основною проблемою в Індонезії, особливо щодо розбіжностей у вироках у справах про корупцію відповідно до статей 2 і 3 Закону про корупцію. Щоб вирішити цю проблему, Верховний суд видав Постанову № 1 від 2020 року (PERMA 1/2020) як керівництво щодо покарання корупційних злочинців. Це дослідження спрямоване на аналіз правових наслідків PERMA 1/2020 та його впливу на незалежність судів у справах про корупцію. Використовуючи нормативний юридичний метод, дослідження розглядає правові принципи, нормативні акти та приклади. Висновки вказують на те, що хоча PERMA 1/2020 містить структуровані вказівки щодо призначення покарань, розбіжності все ще виникають через дискрецію суддів. Аналіз справи Рішення № 16/Pid.Sus-TPK/2023/PN.Smg показує, що покарання відповідає принципам позбавлення волі, але відхиляється від передбачених фінансових санкцій. У цьому дослідженні зроблено висновок, що хоча PERMA 1/2020 підвищує правову визначеність, його застосування залишається предметом судового тлумачення, що викликає сумніви щодо його послідовності у вироках за корупцію.