ДИСКУСІЙНІ ПИТАННЯ ДИСКРЕЦІЙНИХ ПОВНОВАЖЕНЬ АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ (ПРАВОВІ ГОРИЗОНТИ, 2023)
Стаття присвячена дискусійним питанням дискреційних повноважень органів Антимонопольного комітету України. Зазначається, що для української правової доктрини і, особливо, практики правозастосування, дискреційне повноваження є досить новою правовою категорією і її зміст є маловивченим. З огляду на викладене, зокрема, розглянуто поняття та види дискреційних повноважень.Розслідується ситуація про відмову антимонопольного органу в розгляді справи, оформлену листом, який є актом індивідуальної дії, який може бути оскаржений до суду. Подано аналіз судового контролю за належним виконанням повноважень конкурентного органу, який повинен діяти не лише в межах своїх повноважень, обираючи той чи інший спосіб поведінки відповідно до закону, а й необхідно, щоб така поведінка цілком спрямована на захист прав людини, загальних інтересів держави та суспільства. наведіть приклад неправомірної реалізації дискреційних повноважень Антимонопольного комітету України в яких випадках.