Проблеми та перспективи правового регулювання реклами на інтернет-майданчиках (ПРАВОВІ ГОРИЗОНТИ, 2024)
Онлайн-реклама надає маркетологам недорогий спосіб охоплення великих і різноманітних клієнтів. Деякі з просторів, які використовують компанії для реклами продуктів, включають Facebook, Google та інші платформи соціальних мереж. Як і традиційні ЗМІ, онлайн-реклама підлягає правовому регулюванню. Стаття мала на меті критично оцінити виклики та перспективи правового регулювання реклами на онлайн-платформах. Завдяки ретельно проведеному огляду літератури з 20 наукових джерел у статті визначено основні проблеми, такі як динамічний характер технологій, неправдива реклама, проблеми конфіденційності даних і проблеми, пов’язані із захистом фірм від наклепницьких інтерв’ю. Незважаючи на труднощі, дослідження виявило такі можливості, як посилення законів про конфіденційність, виявлення неправдивої реклами та регулювання онлайн-маркетингу неетичних або потенційно шкідливих продуктів. Політики, особливо в Конгресі, повинні усвідомлювати безмежну природу Інтернету, а також можливості та загрози, які він створює для регуляторних органів. Крім того, дослідження підкреслює важливість навчання та нарощування потенціалу для гарантування відповідності.