Ефективність нагляду за передачею функцій інфраструктури, об’єктів і комунальних послуг (PSU) комерційним будівлям у Малангу: соціально-правовий підхід у перспективі ефективного врядування (ПРАВОВІ ГОРИЗОНТИ, 2025)
Перетворення земель інфраструктури, об’єктів і комунальних послуг (PSU) на комерційні будівлі в місті Маланг є явищем, яке стає все більш поширеним і спричиняє різні просторові проблеми. Це дослідження має на меті проаналізувати та оцінити ефективність політики та методів нагляду, які здійснюються урядом міста Маланг для запобігання неправильному використанню PSU. Використовуючи соціально-правові методи та якісний підхід, дані були зібрані шляхом глибинних інтерв’ю та вивчення документів із залученням посадових осіб Управління громадських робіт та забудовників. Результати показали, що слабкі правоохоронні механізми, відсутність координації між відомствами та низька поінформованість забудовників є основними чинниками неконтрольованого перетворення земель. Базуючись на теорії правової системи Лоуренса М. Фрідмана, це дослідження підкреслює, як взаємодія між юридичною сутністю, правовою структурою та правовою культурою визначає успіх управління PSU. Дослідження робить висновок, що хоча нормативні акти діють, їх впровадження все ще слабке. Таким чином, необхідно посилити правовий нагляд, підвищити прозорість і застосувати принципи належного управління та стійкості, щоб запобігти подальшим порушенням і підтримувати організованість і справедливість просторового розташування міста Маланг.